Blinis er traditionelt en russisk ret, som man forbinder med russisk kaviar, da den lille pandekage oprindeligt blev serveret med store mængder lækker kaviar. Blinis går rigtig godt til fisk og skaldyr, og det er også derfor, at man senere hen har forsøgt sig med at udskifte den russiske kaviar med eksempelvis lakserogn. Forsøget var vellykket, og her har du opskriften på cirka 40 blinis, der skal toppes med lige netop lakserogn og creme fraiche.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
Dag 1:
- 125g mel (evt. halvt boghvedemel)
- 2 dl. lunken mælk
- 1/4 pakke gær
Dag 2:
- 1/4 tsk. salt
- 1 1/2 spsk. creme fraiche
- 1 spsk. smeltet smør
- 2 æggeblommer
- 2 æggehvider
- Lidt smør til stegning
Fremgangsmåde
Dag 1:
- Opløs gæren i mælken og tilsæt mel, indtil du har en glat dej
- Sæt i køleskabet natten over
Dag 2:
- Lad dejen fra dagen før nå stuetemperatur, før du tilsætter salt, creme fraiche, smeltet smør og æggeblommer
- Pisk godt
- I en anden skål piskes æggehviderne stive og blandes derefter forsigtigt i dejen
- Steg blinis på medium varme
- En god spiseskefuld per blinis
- Serveres med creme fraiche, laks rogn og nogle purløg
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://breadandbutter-linn.blogspot.no/2011/10/blinis-med-rmme-og-lakserogn.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.
Blinis med creme fraiche og lakserogn,
{ 0 kommentarer… tilføj en nu }