Der er bestemt ingen grund til at hade galetter, de franske madpandekager, der er lavet på boghvedemel og kan toppes med stort set alting. Den berømte galette er komplet med emmentaler-ost, en skive skinke og et æg, men denne variation er præcis lige så lækker. Dette er opskriften på 4-5 lette og lækre madpandekager.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
Galette:
- 100g boghvedemel
- Lidt salt
- 1 æg
- 3 dl. vand
Fyld:
- 80g rejer
- 1 pakke mozzarella
- Babyspinat
- 1 hakket gulerod
- Revet ost
- Salt og sort peber
Fremgangsmåde
- Bland boghvedemel, æg og 1 dl. vand
- Derefter tilsæt resten af vandet lidt efter lidt
- Sæt det i køleskabet i 2-3 timer
- Skær mozzarella i små stykker og hak gulerod
- Varm en stegepande (Teflon) med låg
- Uden at tilsætte olie sættes en stor skefuld dej, der gøres flad
- Tilsæt ingredienserne og læg låg på panden
- Fold de fire kanter, så du har en lille ”skål”
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://lagajapanskmat.wordpress.com/2012/03/17/franska-galette/. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.
Franske mad-pandekager, galetter,
{ 0 kommentarer… tilføj en nu }