Pandekager behøver ikke nødvendigvis at blive fyldt med is, sukker eller syltetøj. Tværtimod. Fyldes et par veltillavede og velsmagende pandekager med kød og salat, har man sig en wrap, der, hvis den er lavet rigtigt, kan være umanerligt lækker og absolut appetitlig. Desuden er sådan en madpandekage også nem at lave, så det er bare med at komme i gang.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
Pandekager:
- 3 æg
- 5-6 dl. mælk
- ½ dl. sigtet hvedemel
- 1 dl. fuldkornsmel, fint
- ½ dl. let kogte havregryn
- ½ tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. smeltet smør eller olie
Kødfyld:
- 400g hakket svinekød
- 1 dåse bønner (røde, hvide eller brune)
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk. sukker
- 1 peberfrugt
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- Frisk chilipeber
- Mexicanske krydderier
Majsstuvning:
- 2 kogte majs på kolber eller dåse majs
- 1-1 1/2 dl. fløde
- ½ spsk. smør
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Pisk æg med sukker og salt
- Tilsæt smør eller olie
- Hæld skiftevis mælk og mel i blandingen og rør, indtil alt melet er opløst
- Dejen skal hvile i 30 minutter, og kan ofte stå i køleskab natten over
- Steg kødet ved høj varme
- Hak løg og knus hvidløg og steg i neutral olie for sig
- Skær peberfrugter i passende stykker og hak chilien og bland det med løg og hvidløg
- Tilsæt efter få minutter de hakkede tomater og sukkeret
- Bring i kog
- Tilsæt til sidst kødet og steg lad det koge i 10 minutter
- Krydr med mexicanske krydderier
- Smag også til med salt og tilføj evt. bouillonterning
- Skær majsene af kolben og bring i kog med fløden
- Mos med en stavblender og juster med mere creme, hvis det bliver nødvendigt
- Tilsæt smør og krydr med salt og peber
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://frasjeltilmage.blogspot.no/2012/04/meksikanske-pannekaker.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.
Mexicanske pandekager,
{ 0 kommentarer… tilføj en nu }