Blinis med forskellige tilbehør

af Helge Vang Andersen

Post image for Blinis med forskellige tilbehør
Anmeld opskriften:
VN:F [1.9.22_1171]
Vurdering: 6.2/10 (6 vurderinger afgivet)

Blinis, den velkendte mini-pandekage, der ofte bliver anvendt som en let forret med lækkert tilbehør – ofte skaldyr – er en russisk pandekage, som ofte bliver associeret med russisk kaviar. Det her er opskriften på en lidt anden variant, hvor vi stadig bevæger os i samme kategori; alt godt fra havet, men i stedet forsøger os med lodderogn og røget laks.

Anbefalet videoopskrift:



 

    Ingredienser

    Blinis:

    • 2,5 dl. mælk
    • 10g gær
    • 2 æg
    • 3 dl. mel
    • 3 spsk. smeltet smør
    • 1/4 tsk. salt

    Tilbehør:

    • 1 glas rød rogn og ørredrogn
    • 1 glas sort lodderogn
    • 1 dl. creme fraiche
    • 1 rødløg
    • 1 hakket æggeblomme (hårdkogt)
    • Purløg

    Fremgangsmåde

    1. Del æggeblommer og æggehvider fra hinanden
    2. Varm mælk til det er fingervarmt (omkring 37 grader)
    3. Tag mælken fra varmen og tilsæt gær
    4. Tilsæt herefter mel og salt
    5. Smelt smør og lad det afkøle, før du tilsætter det til dejen
    6. Pisk æggeblommerne let med en gaffel og tilsæt dem
    7. Lad dejen hæve i 1 time
    8. Pisk nu æggehviderne stive og vend forsigtigt i dejen, evt. med en dejskraber
    9. Lad dejen hæve i 30 minutter
    10. Varm en stegepande (eller blinispande hvis du har det) til medium-høj varme og steg blinisne i lidt smør, hver blinis skal være ca 7 cm i diameter
    11. Lad dem blive gyldne på begge sider
    12. Forslag til fyldet kan være;
    13. Traditionel russisk kaviar. Put først en klat creme fraiche på hver blinis, pynt med hakkede rødløg, hakket kogt æggeblomme, purløg og selvfølgelig kaviar. Udskift evt. den russisk kaviar med ørredrogn
    14. Varier også med røget laks, rejer, purløg, dild og mayonnaise i stedet for creme fraiche til rejerne, kamchatkakrabbe, krebs eller hummer
    15. Man kan også bruge sild, fermenteret fisk, rå laks, saltet laks eller helleflynder osv.

    Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://solokokk.blogspot.no/2012/05/blinis-med-godt-tilbehr.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.
    Blinis med forskellige tilbehør2

    Blinis med forskellige tilbehør3



    Blinis med forskellige tilbehør, 6.2 out of 10 based on 6 ratings

    { 0 kommentarer… tilføj en nu }

    Skriv en kommentar