
Blinis, den velkendte mini-pandekage, der ofte bliver anvendt som en let forret med lækkert tilbehør – ofte skaldyr – er en russisk pandekage, som ofte bliver associeret med russisk kaviar. Det her er opskriften på en lidt anden variant, hvor vi stadig bevæger os i samme kategori; alt godt fra havet, men i stedet forsøger os med lodderogn og røget laks.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
Blinis:
- 2,5 dl. mælk
- 10g gær
- 2 æg
- 3 dl. mel
- 3 spsk. smeltet smør
- 1/4 tsk. salt
Tilbehør:
- 1 glas rød rogn og ørredrogn
- 1 glas sort lodderogn
- 1 dl. creme fraiche
- 1 rødløg
- 1 hakket æggeblomme (hårdkogt)
- Purløg
Fremgangsmåde
- Del æggeblommer og æggehvider fra hinanden
- Varm mælk til det er fingervarmt (omkring 37 grader)
- Tag mælken fra varmen og tilsæt gær
- Tilsæt herefter mel og salt
- Smelt smør og lad det afkøle, før du tilsætter det til dejen
- Pisk æggeblommerne let med en gaffel og tilsæt dem
- Lad dejen hæve i 1 time
- Pisk nu æggehviderne stive og vend forsigtigt i dejen, evt. med en dejskraber
- Lad dejen hæve i 30 minutter
- Varm en stegepande (eller blinispande hvis du har det) til medium-høj varme og steg blinisne i lidt smør, hver blinis skal være ca 7 cm i diameter
- Lad dem blive gyldne på begge sider
- Forslag til fyldet kan være;
- Traditionel russisk kaviar. Put først en klat creme fraiche på hver blinis, pynt med hakkede rødløg, hakket kogt æggeblomme, purløg og selvfølgelig kaviar. Udskift evt. den russisk kaviar med ørredrogn
- Varier også med røget laks, rejer, purløg, dild og mayonnaise i stedet for creme fraiche til rejerne, kamchatkakrabbe, krebs eller hummer
- Man kan også bruge sild, fermenteret fisk, rå laks, saltet laks eller helleflynder osv.
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://solokokk.blogspot.no/2012/05/blinis-med-godt-tilbehr.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.
Blinis med forskellige tilbehør,
{ 0 kommentarer… tilføj en nu }