Crêpes med rejestuvning

af Helge Vang Andersen

Post image for Crêpes med rejestuvning
Anmeld opskriften:
VN:F [1.9.22_1171]
Vurdering: 0.0/10 (0 vurderinger afgivet)

Crêpes er måske et fænomen fra 60’erne, men kan sagtens serveres den dag i dag. Du behøver ikke dykke ned i din mors kogebøger for at finde en god opskrift på den velkendte madpandekage. Her får du opskriften på en lækker udgave, der indeholder en udsøgt rejestuvning, som gør pandekagen virkelig velsmagende og opskriften aldeles anbefalelsesværdig. Opskriften er til 10 pandekager.

Anbefalet videoopskrift:



 

    Ingredienser

    Crêpes:

    • 3 æg
    • 1 dl. fløde
    • 1 dl. danskvand
    • 40g mel
    • 25g smør
    • + 1-2 håndfulde revet parmesanost

    Rejestuvning:

    • 700g rejer
    • 50g smør
    • 3 spsk. mel
    • 3/4 dl. opløst fiskebouillon
    • 3 dl. fløde
    • 1 spsk. cognac
    • 1 tsk. hakket dild
    • Salt
    • 1 knivspids cayennepeber

    Fremgangsmåde

    1. Pisk æg og fløde
    2. Vend mel i æggemassen
    3. Tilsæt vand og smeltet smør
    4. Steg omkring 10 tynde pandekager på panden med lidt olie
    5. Skræl rejerne og hak dem
    6. Smelt smørret over medium varme og hæld i melet, som du pisker og lader brune let
    7. Fortynd med bouillon, derefter fløde
    8. Pisk grundigt, så der ingen klumper er, og det ulme 3-5 minutter
    9. Krydr med cognac, dild, salt og cayennepeber
    10. Vend rejerne i massen

    Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://dalmatianmom.blogspot.se/2013/02/crepes-med-rakstuvning.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.



    { 0 kommentarer… tilføj en nu }

    Skriv en kommentar