Kikærter kan bruges til mange ting. De kan være hovedingredienssen i en lækker humus, udgøre en fabelagtig erstatning for kød, og så kan de indgå i en super fin opskrift til pandekager. Æblechutneyen giver opskriften et ekstra twist, og den tørrede frugt er prikken over i’et. Denne opskrift er til cirka 7 pandekager.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
Pandekager:
- 4 dl kikærtemel
- 1 dl boghvedemel
- 6-7 dl vand
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. karry
- 1 æg
Æblechutney med tørret frugt:
- 1 håndfuld tørrede abrikoser
- 1 håndfuld rosiner
- 1,5 grønne æbler
- 0,5 dl. hvidvinseddike
- Saft af 1/3 citron
- Frisk ingefær
- Spidskommen
- Kardemomme
- Kanel
Fremgangsmåde
Pandekager:
- Bland de tørre ingredienser,
- Fortynd med vand, indtil den har en klassisk ”pandekagedejsstruktur”
- Tilføj æg
- Rør dejen grundigt
- Lad det stå i et stykke tid
- Steg dem i en varm pande med olie
- Dejen er en smule sværere at håndtere end en klassisk dej, så du er nødt til at være temmelig aktiv og sprede dej i panden, før det kan begynde at størkne
- Lad det være helt tørt på toppen, før du vender
- Ca. 1-1,5 dl. dej pr. pandekage – afhængigt af hvor stor stegepanden er
- Sæt derefter pandekagerne i en ovn på lav varme
Æblechutney med tørret frugt:
- Skær æblet og skær abrikoserne i små stykker
- Kog æble, rosiner og abrikoser med hvidvinseddike, og også med lidt vand og krydderier
- Tilsæt, når chutneyen er færdig og forholdsvis tyk, lidt ekstra vand
- Tilsæt citronsaft
- Kog indtil det bliver hårdt, lidt ligesom marmelade i tekstur
- Lad afkøle og placer derefter i køleskabet
- Kan serveres med frugt som wrap
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://matforendam.blogspot.se/2012/05/kikartspannkakor-med-chutney-pa-apple.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.
Kikærte pandekager med æblechutney med tørret frugt,
{ 0 kommentarer… tilføj en nu }