Galetten er en klassisk fransk madpandekage lavet på boghvedemel, som oprindeligt blev serveret med emmentaler-ost, en skive skinke og et æg. Her er en lidt anderledes udgave, der bestemt ikke er mindre lækker end den originale. Selleri, squash, aubergine, gedeost og valnødder er en udsøgt kombination af forskellige smage, der betegnes som særligt delikat.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
Dej:
- 4 dl. vand
- 1 æg
- 2,5 dl. boghvedemel
- Salt
Fyld:
- Knoldselleri
- Aubergine
- Squash
- Broccoli
- Cherrytomater
- Gedeost
- Ristede valnødder
- Ristede græskarkerner
- Ærteskud til pynt
Fremgangsmåde
- Bland dejen og lad den stå i minimum 30 minutter, gerne 60
- Skær knoldselleri i tern, og steg dem på medium varme
- Skær aubergine, salt dem og lad dem ligge på papirservietter
- Aubergine og knoldselleri steges, indtil knoldsellerien er blød
- Salt og peber efter smag
- Tilføj til sidst broccoli og cherrytomater og sæt låget på
- Fjern fra kogepladen efter et minut
- Steg galetterne på medium varme
- Fyld dem med blandingen, top med ost, valnødder, græskarkerner og pynt med ærteskud
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://smakligtochgott.blogspot.se/2009/05/galetter-med-rotselleri-zucchini.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.
Galetter med selleri, squash, aubergine, gedeost og valnødder,
{ 0 kommentarer… tilføj en nu }