Nogle gange trænger man til at fortabe sig i nostalgien. Her har du muligheden for at tilberede og spise pandekager som mormor laver dem. Den lækre blanding af chokoladesovs og valnøddefyld i en veltillavet ungarsk pandekage er en sikker vinder, og serverer du denne for dine børn eller børnebørn, vil de med sikkerhed længere ude i fremtiden tænke tilbage på lige netop disse pandekager med både vemod og nostalgisk eufori. Der kommer cirka 10 pandekager ud af denne portion.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
Pandekager:
- 3 æg
- 200g mel
- 250 ml. mælk
- 100 ml. sodavand eller mousserende vand med smag
- 1 lille knivspids salt
Nøddefyld:
- Valnødder
- Melis
- Lidt frisk citron
- Fløde eller mælk
Chokoladesovs:
- 1 plade chokolade
- Fløde
Fremgangsmåde
- Bland æg, mel og mælk, indtil dejen er glat
- Slutteligt tilføj sodavand og sæt dejen til side omkring 30 minutter
- I mellemtiden blendes en god håndfuld valnødder og flormelis
- Hæld det i en gryde med sødmælk eller mælk, hvis du ikke har fløde, og lidt citron Kog ved svag varme, indtil det tykner
- Smelt så chokoladen over lav varme og hæld det i cremen, indtil chokoladesovsen er tyk
- Steg pandekagerne.
- Læg en skefuld nøddefyld på hver
- Fold pandekage to gange
- Hæld herefter chokoladesovsen over og drys med
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://csangolicious.com/2012/04/29/mormor-josefines-vidunderlige-ungarske-pannekaker-med-sjokolade-og-valnottfyll/. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.
Ungarske pandekager ,
{ 0 kommentarer… tilføj en nu }