Crêpes er i princippet bare en madpandekage, der kan fyldes med stort set al-ting. Her er en opskrift på crêpes med ost og skinke, og den er lige til at gå til. Opskriften er til 4 portioner, og den helt sikkert anbefales, da resultatet er udsøgt pandekager med meget lækkert tilbehør. Sagt på en anden måde, så går de få smagsindtryk sammenlagt op i en højere enhed.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
Crêpes:
- 2,5 dl. mel (eller 1,5 dl. mel og 1 dl. grahamsmel)
- 0,5 tsk. salt
- 2 tsk. sukker
- 6 dl. mælk
- 3 æg
- 3 spsk. smør eller margarine
- Smør eller flydende margarine til stegning
Fyld:
- 200g skåret eller revet ost
- 8 skiver røget skinke
- Hakket persille (valgfrit)
- Snittede løg (valgfri)
- 4 æg (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Bland mel, sukker og salt i en skål til crêpes
- Rør 2 dl. mælk her og pisk
- Tilsæt herefter resten af mælken og æggene, indtil dejen er glat
- Lad dejen stå i 5-60 minutter, så dejen hæver
- Forbered fyldet og riv osten
- Del skinken i grove stykker
- Skyl og hak persille groft
- Skræl og skær løget
- Når det er ved at være tid til at bage pandekagerne, varmes en stegepande
- Steg omkring 1 dl. dej ad gangen
- Spred 0,5 dl. revet eller et bare et par skiver parmesan ost på pandekagen, her-efter et par stykker skinke
- Tilføj persille og et par skiver rødløg, hvis du ønsker det
- Desuden kan du klække et æg i midten og sprede det ud over pandekagen
- Bage det yderligere i et par minutter på lav varme, så fyldet er varmt og osten smelter
- Mindst én crepe per portion med salat
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://receptfavoriter.se/recept/crepes-med-ost-och-skinka.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.
Crêpes med ost og skinke,
{ 0 kommentarer… tilføj en nu }