Glutenfri boghvede pandekager (galetter)

af Helge Vang Andersen

Post image for Glutenfri boghvede pandekager (galetter)
Anmeld opskriften:
VN:F [1.9.22_1171]
Vurdering: 0.0/10 (0 vurderinger afgivet)

Den franske boghvedepandekage, der bruges som madpandekage, kendes også under navnet galette. En klassisk galette indeholder emmentaler-ost, en skive skinke og et æg, men denne opskrift er på en lidt anden type galette, hvor ingredienserne pesto, spinat, rucola og rejer er indbefattet. Det skal da prøves, skal det ikke?

Anbefalet videoopskrift:



 

    Ingredienser

    • 2 ½ dl. lys boghvedemel
    • 2 knivspids salt
    • 2 ½ dl. vand
    • 1 æg (stort), omkring 65g
    • Smør/olie til stegning

    Fremgangsmåde

    Galetter:

    1. Bland mel, salt og halvdelen af vandet – pisk
    2. Tilsæt æg og derefter det resterende vand
    3. Pisk grundigt til en dejen er uden klumper
    4. Lad det hæve i 3-4 timer ved stuetemperatur
    5. Bages 4 store, tynde galetter eller 8 små

    Fyld:

    1. Her er et forslag på, hvad man toppe galetterne med. Alt kan dog lade sig gøre.
    2. En olivenpast eller pesto
    3. Derefter et par håndfulde frisk babyspinat og rucola
    4. Herefter kan man tilføje pillede rejer
    5. Bland så omkring 2 dl. tyrkisk yoghurt med et knust fed hvidløg, 50g fetaost og 6 soltørrede cherrytomater og top dine galetter med denne lækre dressing

    Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://kjerstismatochprat.blogspot.se/2012/05/galetter-glutenfria-bovetepannkakor-med.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.

    Glutenfri boghvedepandekager



    { 0 kommentarer… tilføj en nu }

    Skriv en kommentar