Grovboller

af Helge Vang Andersen

Post image for Grovboller
Anmeld opskriften:
VN:F [1.9.22_1171]
Vurdering: 0.0/10 (0 vurderinger afgivet)

Der skal være nogle gode boller til en brunch. Her er en opskrift på nogle lækre grovboller.

Anbefalet videoopskrift:



 

    Ingredienser

    • 2 dl. havregryn
    • 1/2 dl. solsikkekerner
    • 1/2 dl. knækkede rugkerner
    • 1/2 dl. knækkede hvedekerner
    • 6 dl. vand
    • 5 dl. mælk (gerne letmælk)
    • 1 pk. gær
    • 1 tsk. salt
    • 2 spsk. honning
    • 1/2 dl. olie
    • 2 æg
    • 3 dl. grov mel
    • 1 1/2 kg. hvedemel
    • 2 sammen pisket æg til pensling

    Fremgangsmåde

    1. Hæld havregryn og kernerne i en gryde og bring det i kog i ca. 1 min
    2. Tag det herefter af varmen.
    3. Gæret smuldres i en stor gryde. Hæld mælk, salt, honning, æg og olie over i vandet og bland det sammen
    4. Hæld nu halvdelen over i gæret og rør rundt, herefter skal den anden halvdel over i
    5. Når du hælder blandingen over i gæret, skal det være lillefinger-varmt.
    6. Det grove mel røres i den store blanding og hvedemel hældes i til konsistensen er god
    7. Ælt herefter dejen godt.
    8. Dejen skal nu stå til hævning i ca. 1 1/2 time. (stuetemperatur)
    9. Når dejen har hævet slås den ned, og formes til boller, som skal efterhæve på en plade i 20 min
    10. Pensl bollerne og bag dem ved 225 grader i 15-20 min


    { 0 kommentarer… tilføj en nu }

    Skriv en kommentar