Crêpes, eller madpandekager, som de også hedder, gør det bare lidt sjovere at lave og spise mad. Fornemmelsen af, at måltidet er pakket ind, er måske det, der gør madpandekagen så hyggelig og spiselig. Her er opskriften på en gave pakket ind i en lækker crêpe, som stensikkert vil sætte prikken over i’et på en dejlig sommerdag.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
Crêpes:
- 3 æg
- 2 dl. mel
- 4 dl. mælk
- 1/2 tsk. salt
- Revet ost
Fyld:
- 300g hakket kød
- 1 løg (hakket)
- 1/2 spsk. kødfond
- 1/2 spsk. sojasauce
- 2 spsk. tomatpuré
- 1/2 dl. vand
- Hakket timian
Fremgangsmåde
Crêpes:
- Bland æg og mel i en skål, pisk indtil klumperne er væk og tilsæt lidt mælk – lidt ad gangen
- Tilsæt den resterende mælk og salt
- Lad det sidde i et minut
- Lav pandekagerne med lidt smør
Fyld:
- Steg løg og hakket oksekød i en stegepande
- Tilsæt bouillon, soya, tomatpuré, vand og timian
- Lad det simre lidt under jævnlig omrøring.
- Fyld “pandekager” med fyldet og rul dem
- Læg dem i et ovnfast fad og drys med revet ost
- Placer i ovnen i cirka 10 minutter ved 250 grader
- Serveres med en god salat
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://victoriasprovkok.blogspot.se/2013/04/kottfarscrepes-och-frskis-svettis.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.
Crêpes med oksekød,
{ 0 kommentarer… tilføj en nu }