Pandekagen er en helt traditionel ret, ofte brugt som dessert. Dens originalitet har foranlediget en masse eksperimenter, der har optimeret omstændigheder, under hvilke den tilberedes, og det har medført, at der i dag findes uanede mængder af forskelligartede opskrifter, der alle har det samme udgangspunkt. Her er en opskrift, som indbefatter marmelade (fx jordbær) og is.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
- 250g mel
- 30g sukker
- 1 knivspids salt
- 4 æg
- 6,5 dl. mælk
- 2 dl. fløde
- 30g smør
- Marmelade
- Vaniljeis
Fremgangsmåde
- Rør mel, sukker og salt sammen i en skål
- Tilsæt æg, to ad gangen, og pisk med piskeris
- Tilsæt 2 mælk og fløde
- Lad blandingen hvile minimum 1 time
- Steg pandekagerne, til de er gyldenbrune med smør – cirka 1 minut på hver side
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://annicaommat.wordpress.com/2012/10/05/multer-pannekake-og-iskrem/. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.
Pandekager med marmelade og is,
{ 0 kommentarer… tilføj en nu }