Laks er nærmest en havdelikatesse og i samspil med den populære mini-pandekage, blinis, har man sig en lækker ret, der er lige til at spise. Dette er selvfølgelig opskriften på blinis med røget laks, og har man i sinde at åbne en flaske vin med bobler eller en flaske champagne, så bør man helt klart overveje at lade vinen akkompagnere lige netop denne opskrift.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
- 3 dl. mælk
- 10g gær
- 50g mel
- 100g boghvedemel
- 1 knivspids salt
- 2 æggeblommer
- 3 æggehvider
- Smør til stegning
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i lunken mælk
- Tilsæt mel, æggeblommer og salt, indtil du har en glat dej
- Dæk skålen med plastfolie eller læg et låg på og lad dejen hæve et varmt sted i 1-1 ½ time
- Vend æggehviderne i – ”stivpiskede” – lige før stegning
- Smelt lidt smør og steg små pandekager
- Det smager fantastisk med røget laks, creme fraiche, citron og hakket skalotteløg (eller urter)
Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://ainaogthomas.blogspot.no/2009/08/blinis-med-rkelaks.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.
Blinis med røget laks,
{ 0 kommentarer… tilføj en nu }