Blinis med røget laks

af Helge Vang Andersen

Post image for Blinis med røget laks
Anmeld opskriften:
VN:F [1.9.22_1171]
Vurdering: 5.5/10 (2 vurderinger afgivet)

Laks er nærmest en havdelikatesse og i samspil med den populære mini-pandekage, blinis, har man sig en lækker ret, der er lige til at spise. Dette er selvfølgelig opskriften på blinis med røget laks, og har man i sinde at åbne en flaske vin med bobler eller en flaske champagne, så bør man helt klart overveje at lade vinen akkompagnere lige netop denne opskrift.

Anbefalet videoopskrift:



 

    Ingredienser

    • 3 dl. mælk
    • 10g gær
    • 50g mel
    • 100g boghvedemel
    • 1 knivspids salt
    • 2 æggeblommer
    • 3 æggehvider
    • Smør til stegning

    Fremgangsmåde

    1. Opløs gæren i lunken mælk
    2. Tilsæt mel, æggeblommer og salt, indtil du har en glat dej
    3. Dæk skålen med plastfolie eller læg et låg på og lad dejen hæve et varmt sted i 1-1 ½ time
    4. Vend æggehviderne i – ”stivpiskede” – lige før stegning
    5. Smelt lidt smør og steg små pandekager
    6. Det smager fantastisk med røget laks, creme fraiche, citron og hakket skalotteløg (eller urter)

    Foto og opskrift er med stor forsigtighed tilpasset og oversat fra denne side: http://ainaogthomas.blogspot.no/2009/08/blinis-med-rkelaks.html. Du kan på denne lækre madblog finde mange flere spændende opskrifter.



    Blinis med røget laks, 5.5 out of 10 based on 2 ratings

    { 0 kommentarer… tilføj en nu }

    Skriv en kommentar