Anmeld opskriften: |
Lækker tærte til en god brunch.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
Mørdej:
- 225 g. hvedemel
- 2 æg
- 100 g. blødt smør
Indhold:
- 200 g. bacontern
- 80 g. gruyère (andet ost kan også bruges)
- 3 æg
- 2,5 dl. mælk
- 3 dl. crème fraîche
- 2 spsk. hakket purløg
Fremgangsmåde
- Smøren smuldres i melet sammen med æg og en knivspids salt.
- Dejen æltes sammen og stilles koldt i ca. 30-45 min.
- Dejen rulles ud til en rund form, en tærteform beklædes herefter med dejen.
- Bunden forbages i ca. 15 min. ved 200 grader, derefter pensles den med æggehvide.
- Bunden bages her efter igen i omkring 10 min. eller indtil den er let gylden.
- Baconen ristes og fordeles på den forbagte bund, drys derefter osten over.
- Æg, mælk, purløg og crème fraîche piskes sammen og hældes over.
- Bages i 30 min ved 170 grader eller indtil fyldet er fast.
{ 0 kommentarer… tilføj en nu }