Anmeld opskriften: |
Til en god brunch hører et godt hjemmelavet rugbrød.
Anbefalet videoopskrift:
|
Ingredienser
- 250 g. hvedemel
- 3,5 dl. vand
- 250 g. groft rugmel
- 20 g. gær
- 1 spsk. salt
- 2 dl. rugkerner
Fremgangsmåde
- Smulder gæren og rør den ud med lunken vand
- Salt, begge slags mel og de knuste kerner tilsættes og dejen æltes
- Når dejen er æltet godt i gennem, skal den stå til hævning i 2 timer.
- Efter 2 timer skal dejen slås ned og lægges i en bageform, som er smurt med smør
- Læg den til efterhævning i 45 min.
- Pensel brødet med vand og læg den i ovnen på 250 grader i 45 min.
- For at opnå en sprød skorpe, tages brødet op af bageformen de sidste 15 min.
{ 0 kommentarer… tilføj en nu }